30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,pinnen,Paypal
Studio MicrofoonsStudioMic PakkettenGeluidskaartMIDI keyboardsSpeakersKoptelefoonsFilters

Studio Mic Kopen? Info, advies, vergelijken en lage prijzen

Studio Mic Kopen? StudioMic.nl geeft professionele info, advies, we vergelijken een aantal studio microfoons en natuurlijke lage prijzen.

Welke studio mic kopen?

Dat is natuurlijk een vraag die we vaak krijgen. Er zijn zeker wel verschillen tussen studio microfoons, maar kort door de bocht: Koop liever een goedkopere studio microfoon die een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding heeft, zodat je budget over houdt voor een reflectie filter/scherm en een goede mic preamp of Geluidskaart of audio interface. Zonder deze extra studio apparatuur heb je de kans dat je studio mic nog steeds hopeloos slecht klinkt! Koop je bijvoorbeeld een luxe RNT of sE GEMINI || mic dan zullen deze aangesloten op een simpel mixertje in een kleine slechte akoestische ruimte misschien maar 40% klinken van wat ze kunnen, en zelfs dan heb je kans dat het geluid nog steeds niet professioneel klinkt! Dus een studio mic kopen is niet alleen een goede studio microfoon kopen, maar ook kijken naar wat je verder nodig hebt voor je home of pro studio.

Hoe neem je goed op met een Studio Mic?

Hoe kun je goed Opnemen met een Studio Microfoon? Dit is natuurlijk een lang onderwerp. Dus hier de korte versie. Je begint eigenlijk met het begin voor een goede opname en volgt simpel het geluid van A tot Z. En voor elke stap moet alles gewoon goed of goed genoeg zijn.

- Goede zang/rap of goed instrument geluid
- Goede akoestiek of akoestisch filter
- Goede studio mic
- Goede microfoon voorversterker / Goede USB Geluidskaart
- Goede monitoring (koptelefoon of speakers)
- Goede nabewerking/mixen/effecten

Zoals je ziet is de studio microfoon slechts een onderdeel van het eindresultaat. Wel een hele essentiele, maar zeker niet de enige om een mooie of zelfs hele goede opname te maken. Dus wil je Zang Opnemen doorloop dan deze onderdelen en zorg dat je ze voor elkaar hebt!

Welke studio microfoons zijn goed?

Bijna alle studio mics die we in deze web winkel verkopen zijn zeer geschikt voor de home en pro studio. Als je kijkt naar prijs/kwaliteit verhouding springen er zeker een aantal uit. Deze zijn zeer geschikt in combinatie met een goede USB geluidskaart, zoals de Audient serie geluidskaarten.

Onze topkeuze voor een zeer goede zang/rap microfoon is:


Nog betere/luxere studio microfoon versies zijn bijvoorbeeld


Duurdere microfoons zijn natuurlijk beter, maar dat zal per situatie en wensen van muzikant/producer verschillen. Dus daar is iets minder in zijn algemeenheid over te zeggen. Een hele goede studio mic is bijvoorbeeld de RNR1

Maar vanwege zijn prijs niet voor iedereen weggelegd. Absoluut 1 van de allerbest studio microfoons met heel heel veel detail en mogelijkheden, zeker in combinatie natuurlijk met een hele goede microfoon voorversterker. En ook zeker ten opzichte van nog veel duurdere studio mics.

Hoe klinkt een studio mic beter

Zoals gezegd een goede opname krijg je door de microfoon, maar ook zeker door de mic preamp en de converters. Voor studio mics tot 1500 euro zit je in verhouding met deze interfaces en geluidskaarten erg goed vanwege de hoge kwaliteit preamps.


Studio/Akoestiek

Na de preamp en converters, waar je dus met een goede studo audio interface echt geen last meer van hebt. Zeker niet met de Focusrite mic preamps. Blijft de akoestiek nog over die vaak voor ellende zorgt in je opname. Een veel gehoorde klacht is dat een goede studio mic toch niet het juiste resultaat geeft bij opnemen. Wat je zeker bij goede merken en modellen absoluut niet zo zou mogen zijn. Als we dan de opnamen horen blijkt het geluid toch een bepaalde matige geluidskwaliteit te hebben wat dan het resultaat is van de ruimte waar is opgenomen. En zeker niet van de microfoon. Die neemt namelijk precies op hoe het in de ruimte klinkt.

Dus wil je je geluid met 50-90 procent verbeteren, koop dan 1 van de betere reflection schermen zoals de:


Deze zullen absoluut helpen het geluid van je studio mic te verbeteren. De rest van de geluidverbetering kun je nog krijgen door de akoestiek in de ruimte te verbeteren, en dat geldt voor zowel een professionele als thuis/home studio.
Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2020 StudioMic.nl van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.