XL
INFODESK
(werkdagen:9-17u)
033-20 111 44
Gratis Verzending
180 Dagen Retour

Studio Mic Kopen? Info, advies, vergelijken en lage prijzen

Studio Mic Kopen? StudioMic.nl geeft professionele info, advies, we vergelijken een aantal studio microfoons en natuurlijke lage prijzen.

Welke studio mic kopen?

Dat is natuurlijk een vraag die we vaak krijgen. Er zijn zeker wel verschillen tussen studio microfoons, maar kort door de bocht: Koop liever een goedkopere studio microfoon die een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding heeft, zodat je budget over houdt voor een reflectie filter/scherm en een goede mic preamp of geluidskaart of audio interface. Zonder deze extra studio apparatuur heb je de kans dat je studio mic nog steeds hopeloos slecht klinkt. Koop je bijvoorbeeld een luxe RNR1 of sE GEMINI mic dan zullen deze aangesloten op een simpel mixertje in een kleine slechte akoestische ruimte misschien maar 40% klinken van wat ze kunnen, en zelfs dan heb je kans dat het geluid nog steeds niet professioneel klinkt! Dus een studio mic kopen is niet alleen een goede studio microfoon kopen, maar ook kijken naar wat je verder nodig hebt voor je home of pro studio.

Welke studio microfoons zijn goed?

Bijna alle studio mics die we in deze web winkel verkopen zijn zeer geschikt voor de home en pro studio. Als je kijk naar prijs/kwaliteit verhouding springen er zeker een aantal uit. Deze zijn zeer geschikt in combinatie met een goede USB geluidskaart, zoals de Focusrite Scarlett serie geluidskaarten.


Duurdere microfoons zijn natuurlijk beter, maar dat zal per situatie en wensen van muzikant/producer verschillen. Dus daar is iets minder in zijn algemeenheid over te zeggen. Een hele goede studio mic is bijvoorbeeld de


Maar vanwege zijn prijs niet voor iedereen weggelegd. Absoluut 1 van de allerbest studio microfoons met heel heel veel detail en mogelijkheden, zeker in combinatie natuurlijk met een hele goede microfoon voorversterker. En ook zeker ten opzichte van nog veel duurdere studio mics.

Hoe klinkt een studio mic beter

Zoals gezegd een goede opname krijg je door de microfoon, maar ook zeker door de mic preamp en de converters. Voor studio mics tot 1500 euro zit je in verhouding met deze interfaces en geluidskaarten erg goed vanwege de hoge kwaliteit preamps.


Studio/Akoestiek

Na de preamp en converters, waar je dus met een goede studo audio interface echt geen last meer van hebt. Zeker niet met de Focusrite mic preamps. Blijft de akoestiek nog over die vaak voor ellende zorgt in je opname. Een veel gehoorde klacht is dat een goede studio mic toch niet het juiste resultaat geeft bij opnemen. Wat je zeker bij goede merken en modellen absoluut niet zo zou mogen zijn. Als we dan de opnamen horen blijkt het geluid toch een bepaalde matige geluidskwaliteit te hebben wat dan het resultaat is van de ruimte waar is opgenomen. En zeker niet van de microfoon. Die neemt namelijk precies op hoe het in de ruimte klinkt.

Dus wil je je geluid met 50-90 procent verbeteren, koop dan 1 van de betere reflection schermen zoals de:


Deze zullen absoluut helpen het geluid van je studio mic te verbeteren. De rest van de geluidverbetering kun je nog krijgen door de akoestiek in de ruimte te verbeteren, en dat geldt voor zowel een professionele als thuis/home studio.
Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright 2000-2017 StudioMic.nl webshop van XLMusic.nl onderdeel van CRMAV.com Webshops
Vraag/Contact
Email
Bel me terug
Facebook
Garantie/Service
Garantie
Retour
Openingstijden
Infodesk maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

Online shopping platform door CRMAV.com Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.