30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,pinnen,Paypal
Studio MicrofoonsStudioMic PakkettenGeluidskaartMIDI keyboardsSpeakersKoptelefoonsFilters

Studio Monitor Speaker Kopen? Info, advies, vergelijken en lage prijzen

Studio Monitor Speakers Kopen? StudioMic.nl geeft professionele info, advies, we vergelijken een aantal studio speakers en natuurlijke lage prijzen.

Welke studio monitor speaker kopen?

Dat is een vraag die we vaak krijgen natuurlijk. Daar is niet altijd maar 1 antwoord op mogelijk omdat dat afhangt van de ruimte waar je de speakers gaat gebruiken, waar je de speakers op aan gaan sluiten, welke andere speakers of koptelefoon je misschien al hebt, waarvoor je ze gaat gebruiken en je budget natuurlijk.

Ruimte en Akoestiek

De ruimte en akoestiek waar je de speakers gaat gebruiken bepalen voor een groot gedeelte ook de geluidskwaliteit waar je de speakers gaat gebruiken! Zit je bijvoorbeeld in kale lege ruimte met betonnen muren en een hard vloer en plafond, dan zal je speaker zolang deze zacht staat redelijk klinken. Zet je deze harden dan gaan de echos van de betonnen muren, vloer en plafond steeds harder worden. Dus hele grote dure goede speakers kopen heeft dan wat minder zin. Dan zul je namelijk ook eerst de akoestiek moeten verbeteren.

De meest simpele oplossing voor akoestiek is altijd een goede koptelefoon gebruiken. Dit helpt je altijd de muziek zo puur mogelijk te kunnen terugluisteren tijdens opnamen en mixen. Namelijk zonder akoestiek.

Speaker Formaat

Studio monitor speakers kun je bijna in alle maten kopen. van kleine compacte 3 inch tot wel 10 inch, wat eigenlijk bijna live speakers zijn. De meest populaire maten zitten meestal tussen de 4 en 8 inch. Dit is meestal ruim voldoende om genoeg laag te krijgen. Hoe grotere de woofer hoe meer bereik je in het laag hebt.


Volume en watts

Volume en watts/vermogen hebben natuurlijk veel met elkaar te maken. Ga je je speakers nooit hard zetten dan zijn kleinere speakers ook prima, en zoals eerder ook gezegd in combinatie met een goede studio koptelefoon altijd een betere manier van werken/luisteren dan alleen grotere dure studio speakers kopen zonder dat je een goede studio koptelefoon hebt.

Muziek afspelen, mixen en volume

Voor dichtbij luisteren (ongeveer 0,.5 - 1.5 meter), als je dus aan een tafel/bureau zit.

4 of 5 inch 50 watt ruim voldoende

Doe je veel met bas, dan kun je een grotere speaker kopen.

Op afstand (groter dan 2 meter) voor muziek luisteren en het "gevoel"

Alle speakers zijn prima, wil je deze wat harden kunnen zetten in een grote ruimte kies dan meer dan 60 watt en 6 inch voor een ruimte van bijvoorbeeld 5x5 meter en kies 8 inch met 100 wat voor nog grotere kamers/studios en ruimtes.

Speakers aansluiten

De kwaliteit van het geluid uit je speakers is zo goed als de bron. Dus speel je slechte kwaliteit MP3 muziekjes of lage kwaliteit radio streams, om gebruik je lage kwaliteit loops, samples of heb je een niet al te beste opname microfoon. Dan kun je misschien beter eerst daar ook wat aan doen voordat je al je geld in een speaker systeem stopt. Daarnaast maakt het ook nog heel veel uit wat voor uitgang je gebruikt. Gebruik je de gebalanceerde uitgangen op bijvoorbeeld een goede Scarlett usb geluidskaart of zelfs een Clarett of AudioFuse. Dan krijg je optimaal geluid uit je Laptop of Macbook. Gebruik je de standaard uitgang van een slechte oude PC of laptop, dan kunnen de speakers daar ook niet veel meer van maken. Dus goede studio monitor speakers hebben alleen zin als je een goed audio uitgang gebruikt.

Beste Studio Monitor Speakers

De beste studio monitor speakers zijn dus niet altijd het beste voor jouw budget, ruimte, computer, toepassing etc. Maak dus bewust een keuze tussen alle onderdelen van je studio, en de investering die je doet voor de komende jaren.
Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2020 StudioMic.nl van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.